Connect with us

Published

on


​Black Sea Oil& Gas SRL (BSOG) susține că a primit aprobarea din partea Guvernului prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru Studiile de evaluare a resurselor geologice și rezervelor de gaze libere aferente zăcămintelor comerciale Ana și Doina. Aceste zăcăminte fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Mării Negre.

BSOG și artenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) şi Gas Plus International B.V. („Gas Plus”), anunță că, urmare a luării deciziei finale de investiţie din data de 6 februarie 2019.

Proiectul constă în săparea a cinci sonde de producție (o sondă submarină pe zăcământul Doina și patru sonde de producție pe zăcământul Ana) și realizarea unui ansamblu submarin de producție pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producție monitorizată și operată de la țărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la țărm, până la noua stație de tratare a gazelor („STG”) din comuna Corbu, județul Constanța. Capacitatea de producție estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Naţional de Transport al Gazelor Naturale („SNT”) operat de SNTGN Transgaz SA, la stația de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producție Ana la șantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcții civile la STG din comuna Corbu și achiziționarea și livrarea echipamentelor necesare.

Black Sea Oil & Gas SRL, deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România care desfășoară operațiuni de explorare, dezvoltare și exploatare a resurselor convenționale de țiței și gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre, în care BSOG deține o participație de 65% și calitatea de operator.

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale, în special în domeniul explorării, producției, achiziției, distribuției și vânzării cu amănuntul. La 31 decembrie 2017 grupul avea 45 de concesiuni de exploatare situate pe întreg teritoriul Italiei, un total de aproximativ 1.600 de kilometri de rețea de distribuție în 39 de municipalități deservind peste 72.000 de utilizatori finali, și un număr de 181 de angajați. Gas Plus deține o participație de 15% în concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre.

Petro Ventures, un grup privat de investiții, deține o participație de 20% în concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime și XIII Pelican, situate în platforma continentală a Mării Negre.

Citește și:http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2018-07-2-22543318-70-foraj-marea-neagra.jpgSource link

Continue Reading
Advertisement TEST
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ȘTIRI

Top 10 pensiuni de la mare, ireal de frumoase, despre care n-ai crede că sunt în România

Published

on

By

E vară cu “V” mare în calendar și vrem să dăm o fugă la mare. Dar unde mergem? Unde ne cazăm? Dacă te gândești la al nostru litoral, îți cam vin în minte cuvinte ca aglomerație, servicii așa și așa, camere cu miros de mucegai. Adevărat, dar doar pe jumătate și asta pentru că marea noastră albastră știe și să ne cheme în câteva locuri chiar cool, care arată fix ca afară. Nu sunt atât de cunoscute, dar sunt grozave și o să vă vină greu să credeți că sunt din România. Hai să le descoperim împreună!

1. CUIBUL DE LA MARE

Corbu

Dacă vreți să bucurați de o plajă aproape sălbatică, încă nebătătorită de picior de turist gălăgios, plaja de la Corbu e potrivită pentru voi. În această oază de liniște, veți găsi un alt paradis: Cuibul de la Mare. ”Nu avem hoteluri poleite în aur, avem un cuibușor modest de care ne îngrijim să fie primitor și cald pentru orice drumeț ce poposește pe la noi”, asta spun proprietarii despre cuibul lor de rai și fix asta veți găsi aici.

Sunt mai multe posibilități de cazare, atât în bungalowuri, cât și în camere duble. Ce e cu adevărat fain aici e faptul că pensiunea are o politică pro solo-travelers, categorie în care mă regăsesc și eu și sunt puține astfel de locuri în România.

2. MARIS

Vama Veche

O dată ajuns în superba curte de la Maris, în Vama Veche, gândul mi-a zburat la resorturile intime din Grecia sau Portugalia. Cam asta vei găsi aici. Deși e aproape de polul distracției din Vamă, nu e un loc deloc gălăcios. Trebuie să recunosc că nu am ieșit prea des prin stațiune, cât timp am fost cazați aici, atât de mult ne-a plăcut.

Pentru cei dependenți de tehnologie, e bine de știut că Wifi-ul nu e foarte prietenos, dar te invită să te bucuri de loc, să te relaxezi și să îți încarci bateriile. Micul dejun e unul de tip bufet suedez. Se mănâncă bine, iar dacă nu te saturi doamna Maria are grijă să nu pleci nemulțumit de aici.

3. SEA VIEW PENTHOUSE

Mamaia

Mergem acum la Mamaia, unde vă arătăm unul dintre apartamentele noastre preferate de pe litoralul românesc, poate cel mai spectaculos din cele în care am stat noi până acum. Motivul pentru care ne-am întors aici și a doua oară e view-ul.

Te lasă fără cuvinte, la propriu. E locul potrivit pentru cei romantici, dar și pentru o lună de miere, pentru cei care aleg România pentru cea mai frumoasă vacanță de cuplu.

4. CASA DE MARE

Olimp

O oază de liniște, așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte Casa de Mare. Într-o zonă izolată, cu o plajă proprie, cu bar și restaurant, cu o poziție unică direct pe plajă, Casa de Mare e locul ideal pentru cei care vor să fie într-un loc cool și, totuși, să simtă că măcar o bucată mică de plajă și nisip le aparține lor și doar lor. Plaja e curată, deloc aglomerată, și nici nu veți auzi ”porumb de vânzare, cine mai dorește?”.

Nu e deloc un loc plictisitor. Și aici se aude muzica în boxe, însă la un volum redus, ca fiecare să se poată relaxa și să se simtă, cu adevărat, în vacanță, după un an de muncă.

5. SANDALANDALA 

Vama Veche 

Vama Veche. Corturi. Dușuri la comun? Nu, în niciun caz nu e pentru mine, s-ar hazarda unii să spună. Nu și la Sandalandala, unul dintre cele mai spectaculoase campinguri din lux din Europa. Și nu e nicio exagerare. E un loc hippie, dar super curat, cu un design superb, extrem de sigur și asta pentru că aici se intră doar pe baza unor brățări.

Nu mai are rost să vorbim despre atmosferă, una foarte hippie, dar și actuală. Ne-a plăcut mult ideea cinematografului în aer liber, cu proiecții pe un perete imens. Dacă vreți să ajungeți aici, trebuie să rezervați poate chiar cu un sezon înainte, pentru că locul este mai tot timpul sold-out.

6. TAGOO 

Vama Veche

Situată între două locații emblemă în Vama Veche, între Amphora și Expirat, Tagoo este un concept nou și nu foarte des întâlnit în România: adult only. Nu, nu se întâmplă nimic deocheat aici, dar e locul potrivit pentru cuplurile sau cei care vor să vină cu prietenii să se simtă bine, dar și să se relaxeze în același timp. Cu alte cuvinte, dacă ai peste 18 ani, ești bine venit la Tagoo.

Totul e decorat cu mare atenție la detalii și asta te duce cu gândul la vilele cochete din Grecia, din piatră albă. O căsuță superbă vopsită în alb, înconjurată de leandri, o piscină superbă și un design cu un touch modern de foarte mult bun gust – asta am găsit noi la Tagoo.

7. CASA STAVROS

2 Mai

Schimbăm, acum, stațiunea și mergem la 2 Mai, unde găsim un loc super cool, cu vibe mediteranean. Am ajuns la finalul sezonului de plajă, deci a fost liniște și doar liniște, însă prietenii mei care au ajuns aici chiar și în high-sezon mi-au spus că la Casa Stavros, atmosfera e relaxantă.

Piscina mărginită de nisip e, să zicem, zona de distracție a pensiunii. În jurul camerelor, în schimb, nu te va deranja niciun zgomot. Camerele sunt curate, saltelele foarte confortabile, sezlonguri sunt suficiente pentru toți clienții, iar micul dejun e mai mult decât îndestulător.

8. PETRESCU APARTAMENT

Mamaia

Pentru cei care preferă zona de nord a stațiunii Mamaia, vă recomandăm un apartament, cu o amplasare foarte bună, într-un bloc foarte aproape de plajă. Trebuie să recunoaștem că noi am ales apartamentul datorită view-ului superb spre mare. Lăsăm pozele să vorbească de la sine.

9. CASA BLANCA 

Olimp

E unul dintre cele mai faine concepte pe care l-am văzut noi pe litoralul românesc. Ceea ce ne-a uimit pe noi dincolo de designul foarte fresh al bungalow-urilor este faptul că ele sunt construite direct pe plajă. Peisajul este unul de poveste, așa că e locul perfect pentru cei care caută liniște, departe de zgomotul clasic pe care îl găsești în alte locuri.

Complexul e child-friendly, cu multă toleranță din partea personalului pentru energia celor mici.  Complexul Casa Blanca are amenajată și o chicinetă complet utilată, pentru cei care preferă self cateringul.

10. NAYINO HOTEL RESORT

Mamaia

Nu e unul dintre cele mai ieftine hoteluri de pe litoralul românesc, însă e unul unde serviciile sunt printre cele mai bune. Am simțit pe pielea noastră de multe ori faptul că personalul de la mare nu e prea prietenos, aici însă servirea și modul în care ești tratat sunt ireproșabile. Este un hotel de patru stele, child-friendly, cu o bucătărie variată, potrivită pentru toate vârstele de copii. Pentru cei care vor servicii premium la Marea Neagră e chiar locul potrivit.

 

Sursa www.calatorinbascheti.ro

 

Continue Reading

ȘTIRI

Top 20 de pensiuni de poveste din România, unde să te duci cu voucherele de vacanță, vara aceasta

Published

on

By

1. PENSIUNEA MELBA

Pensiune cu piscină la munte cu vouchere

Unde? Dubova, Mehedinți – la 394 de km de București, la 786 de km de Iași, la 224 de km de Timișoara

De ce? Am ajuns aici de mai multe ori și, de fiecare dată, am rămas cu aceeași impresie: simply wow! Construită într-un rai pe pământ, la propriu, Pensiunea Melba e limitată de cele două cazane ale Dunării. De oriunde te-ai afla, din camere, piscină sau din terasa săpată, efectiv, în apă, priveliștea este una care te lasă cu gura căscată.

Cât costă? Pentru o noapte de cazare, în sezon, veți plăti 300 de lei.

2. GASTHAUS

Cazare cu vouchere la munte

Unde? Văliug, Caraș Severin – la 478 de kilometri de București, la 128 de km de Timișoara, la 185 de km de Sarmizegetusa

De ce? Văliug e una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de munte din România, așezată la poalele munților Semenic. Locul e un mic rai, cu multă liniște, aer curat și peisaje de munte care îți vor încărca bateriile. Pensiunea are un design superb și te duce în lumea cabanelor autentice austriece. Așa sunt serviciile aici: nemțești și de calitate.

3. APUSENI WILD

Pensiune cu piscină Apuseni

Unde? Remeti, Bihor – la 87 km de Oradea și la 100 km de Cluj

De ce? Așezată la poalele muntelui, locul te va uimi atât cu frumusețea lui, cât și cu sălbăticia lui, fiind, cel puțin din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai pitorești din Apuseni. Piscina e, de-a dreptul spectaculoasă, așezată chiar sub o stâncă. De reținut, faptul că accesul la piscină al persoanelor, care nu se cazează în pensiune, se face pe baza de programare telefonică.

Cât costă? 195 de lei, camera dublă.

4. CONACUL AMBIENT

Cazare cu vouchere în Brașov

Unde?  Cristian, Brașov: la 182 de km de București, la 9 km de Brașov

De ce? Pentru noi a fost o experiență autentică de 5 stele în România. Nu suntem noi, tocmai fanii luxului, dar, din când în când, ne place să ne mai și răsfățăm. Veți găsi aici un lux fin, cu un touch vintage și un loc de care vă veți îndrăgosti.

5. CABANA MOȚILOR

Cazare cu vouchere de vacanță la munte

Unde? Mărișel, Cluj – la 12 km de Lacul Belis, 50 de km de Parcul Național Apuseni

De ce? Ajungem, acum, în muntii Apuseni, la Mărișel, în cea mai mare comună ca suprafață locuită din lume. Priveliștea pe care o ai de pe terasa cabanei, unde îți vei savura, dimineața, cafeaua te va face să simți că ești, la propriu, deasupra lumii. Interiorul este un mix între cabanale de lux austriece și casele tradiționale moțești. Eu l-am descoperit, pentru prima dată, acum cinci ani. A fost și momentul când m-am îndrăgosit de acest loc de poveste și am tot revenit.

Cât costă? Cei care vor să doarmă la pensiune, vor plăti pentru o noapte de cazare, într-o cameră dublă, 240 de lei.


6. CONACUL LUI MALDĂR

Cazare la conac cu vouchere de vacanță

Unde?  Măldărești, Vâlcea – la 219 km de București, la 23 de km de Mănăstirea Polovragi, la 39 de km de traseul Transalpina

De ce? Vreti sa trăiți măcar pentru câteva zile ca o domniță sau ca un boier? O veche culă oltenească, restaurată în întregime, cu mobilier vechi, autentic, dar si cu accente de modernitate, vă așteaptă la Măldărești, în Vâlcea. Conacul lui Maldar este locul care vă va duce în acele vremuri “de poveste” si de povestit. Camerele poartă numele unor personaje din vechime, iar conacul este numit după unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul, Tudor Maldăr.

Cât costă?  O noapte de cazare costă 70 de euro, iar o cameră single, 50 de euro, cu mic dejun.

7. CASA DE MARE

Pensiune cu vouchere de vacanță la mare

Unde? Olimp

De ce? O oază de liniște, așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, Casa de Mare. Este situată într-o zonă izolată, cu o plajă proprie, cu bar și restaurant și cu o poziție unică, direct pe plajă, Casa de Mare e locul ideal pentru cei care vor să fie într-un loc cool și, totuși, să simtă că măcar o bucată mică de plajă și nisip le aparține lor și doar lor. Plaja e curată, deloc aglomerată, și nici nu veți auzi ”porumb de vânzare, cine mai dorește?”


8. GRAND HOTEL BALVANYOS Pensiune cu vouchere de vacanță cu spa

Unde? Băile Balvanyos (Turia), Covasna – la 7 km de lacul Sfânta Ana, la 252 de km de București

De ce?  Înconjurat de priveliştea unică a munţilor Bodoc, chiar în mijlocul pădurii, din jurul lacului Sfânta Ana, între Băile Tuşnad şi Târgu Secuiesc, “Balvanyos Resort” e locul perfect pentru cei care vor să evadeze pentru câteva zile și să uite de probleme și stres. Ne-a plăcut, în mod deosebit, designul modern și actual al complexului, care nu face notă discordantă cu mediul natural și sălbatic. Fie că te vei afla în piscina interioară sau în cea exterioară, priveliștea este de cinci stele. Numai pentru asta, experiența merită încercată.


9. CAMPING DOLPHIN

Cazare în Delta Dunării cu vouchere de vacanță

Unde?  Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

De ce? Iubitorii de natură sălbatică pot avea parte de o experiență unică într-unul dintre cele mai pitorești campinguri din Europa. Ceea ce m-a uimit cel mai mult aici este experienta unică a acelei imagini incredibile, care ți se arată atunci când deschizi cortul. Green Dolphin Camping se află în Sfântu Gheorghe, într-o zonă pitorească din Rezervația Deltei Dunării, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Cât costă? Costul campării unui cort de 2 persoane porneşte la 6,5 euro în extra sezon şi 8 euro în high season. Preţul închirierii unui bungalou porneşte de la 13 euro şi poate ajunge la 18 euro, în lunile iunie, iulie şi august.


10. CONACUL ARCHIA

Cazare la conac cu vouchere de vacanță

Unde? Archia, Hunedoara – la 395 km de București, la 398 de km de București

De ce? Ce ați spune de un weekend cu iz boieresc la Deva? Să trăiți, așa cum numai ardelenii știu, pe ritmul încet, să descoperiți viața “slow”. La 5 kilometri de oraș, Conacul Archia reînvie un parfum din epoca demult apusă a marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zona liniștită, și este catalogat drept hotel de 4 stele. Cele 15 camere sunt decorate tematic, iar fiecare dintre ele are imprimată o poveste: vă puteți caza în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, în camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor.


11. PENSIUNEA GABRIELA

Pensiune cu vouchere de vacanță Bistrița

Unde? Mijlocenii Bârgăului, Bistrița – la 33 de km de Pasul Tihuța, la 23 de km de Colibița

De ce? E, de departe, una dintre locurile noastre favorite din Transilvania. E o agropensiune, de fapt, unde vă veți simți cu adevărat acasă. Și asta pentru că pensiunea, construită pe fonduri europene, are doar 2 camere, iar gazdele știu cu adevărat să facă turism și să te facă să te simți de-al casei. Este o construcție de tip cabană, cu finisaje realizate cu foarte mult bun gust. E perfectă pentru familiile cu copii. Cei mici, dar și cei mari pot explora cultura bio de mure și coacăze. Tip: aici am băut și cumpărat cel mai bun vin și cea mai bună pălincă de mure.

Cât costă? 100 de lei, camera twin


12. GLODEANCA

Pensiune cu vouchere de vacanță Maramureș

Unde? Glod, Maramureș – la 50 km de Cimitirul Vesel de la Săpânța și la 70 km de Baia Mare

De ce? E una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale în care am ajuns vreodată. Am fost cazați aici o singură dată, dar de atunci ne-am tot dorit să revenim. Nu doar designul autentic, realizat cu mult gust, ne-a impresionat aici, ci mai ales ospitalitatea gazdelor. De reținut: e o pensiune din Maramureș child-friendly, cu mare toleranță pentru energia celor mici.


13. FISH VALLEY

Cazare cu piscină la munte

Unde? Câmpu lui Neag, Hunedoara – la 351 de km de București, la 272 de km de Cluj, la 99 de km de Mănăstirea Prislop

De ce? Situată în inima munților Retezat, la 2,5 km de asfalt și la 14 km de Straja, Fish Valley este destinația ideală pentru petrecerea concediului, pentru cei care iubesc locurile mai izolate, departe ochii curioși ai vecinilor. Frumusețea zonei, indiferent de anotimp, o să vă facă, clar, să reveniți. Camerele spațioase, mobilate şi decorate într-un stil modern cu influențe tradiționale face din această locație nu doar una pitorească, ci și una foarte romantică.

Cât costă? Prețul unei camere duble, pentru o noapte, este de 210 lei. În preț este inclus și micul dejun de tip bufet.

14. DOMENIUL DORNEI
Pensiune cu vouchere de vacanță, Bucovina

Unde? Dorna Arini, Suceava – la 231 de km de Iași, la 196 de km de Cluj, la 513 km de București

De ce? Mergem acum în Bucovina, într-un loc special, unde natura sălbatică se îmbină perfect cu noul și modernul. Situat în localitatea Dorna Arini din Munții Bistriței, la 10 minute cu mașina de Vatra Dornei, Domeniul Dornei (clasificat la 4 stele) oferă o zona spa modernă la care oaspeţii au acces gratuit, dar și un lac artificial, de unde veți putea admira peisajul superb. Proprietarii pun la dispoziție și facilități de grătar, dar și un foișor.

Cât costă? Prețul pentru o noapte de cazare este de 50 de euro, pentru o noapte, cu mic dejun inclus, potrivit Booking.com.


15. FLOAREA DE COLȚ
Pensiune cu vouchere de vacanță Apuseni

Unde? Poiana Gâldei, Alba – la 29 km de Alba Iulia, 97 km de Cluj-Napoca, 104 km de Sibiu şi 379 km de Bucureşti.

De ce? Este într-o zonă splendidă, unde floarea de colț creşte la cea mai joasă altitudine din Europa, la aproximativ 600 metri altitudine. Dincolo de natura sălbatică, aici te va surprinde cel mai mult ospitalitatea gazdelor. Veți mânca cele mai bune plăcinte moțești și vă veți răcori cu cele mai bune cocktailuri, preparate cu siropuri naturale, culese chiar de gazde. Traseele turistice aflate în apropiere fac din sejur o vacanţă completă.

Cât costă? 209 lei, camera dublă, cu mic dejun inclus, potrivit Booking.com

16. CASTELUL HALLER

Cazare cu vouchere de vacanță în Mureș

Unde?  Ogra, Mureș – la 22 de kilometri de orasul Târgu Mureș, pe malul râului Mures, aproape de drumul european E60 și la 9 km de Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

De ce? Chiar în inima Transilvaniei, în Ogra, Mureș, se află pensiunea Castel Haller – o clădire în stil post baroc, ridicată în secolul al XVII-lea, renovată recent. Din 2011, castelul funcționeaza că pensiune, restaurant și cramă cu 100 de locuri. În plus, are și un centru de recreere cu apă termală sărată obținută chiar din curtea castelului. Vă puteți relaxa în jaccuzi, în sauna finlandeză sau în camera de salină. Are și bazin pentru copii și ciubăr exterior cu apă sărată.

Cât costă? O cameră dublă deluxe costă de la 300 de lei pe noapte, cu mic dejun, inclus.

17. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Pensiune child-friendly aproape de București

Unde? Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București.

De ce? Înconjurată de natură sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, Potcoava Mountain Hideaway, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România. La aproximativ două ore de București, Potcoava e locul perfect pentru o primă lecție de călărie. Cei mici vor fi mai mult decât încântați: pot călări, pot participa la workshop-uri de olărit și se pot bucura din plin de natură, de poveste.

Cât costă: 260 de lei pe noapte, potrivit Booking.com.

18. PENSIUNEA SEKELY

Pensiune cu ciubăr la munte

Unde? Ciumani, Harghita – la 339 de km de București, la 210 km de Cluj, la 223 de km de Iași

De ce? Pensiunea Szekely este situată în inima munților Gurghiului, lângă o pădure, la doar 9 km de centrul comunei Ciumani. Complexul se află într-o locaţie idilică în Ardeal şi vă oferă camere confortabile pentru a vă putea bucura de munte. Complexul are o piscină, un centru spa. Noi am preferat, însă, relaxarea la ciubărul cu apă sărată, cu un view super spre munte.

Cât costă? De la 130 de lei, potrivit Booking.com.

19. COMANA RESORT

Pensiune aproape de București cu vouchere de vacanță

Unde?  Comana, Giurgiu – la 36 de km de București

De ce?  Dacă sunteți aproape de București și doriți să evadați într-un colț de natură minunat, Casa Comana este chiar locul potrivit. Este situată fix în inima Deltei Neajlovului, într-o zonă pitorească. Cei mici nu se vor plictisi cu siguranță: au la dispoziție un parc de cățărări, tiroliană și ponei, iar cei mari pot încerca delicioasele preparate grecești.

SUB CETATE LA MATEI
Pensiune cu vouchere de vacanță în Maramureș

Unde? Oncești, la 45 de km de Parcul Național Munții Maramureșului.

De ce? După porțile maramureșene, întotdeauna, se ascunde ceva frumos, nu? Așa e și la pensiunea “Sub Cetate la Matei”. O dată ce i-ai trecut pragul, te simți ca acasă, într-un loc mirific, unde mâncarea este nu fudulie, ci temelie. E bună de te lingi pe degete. Bucatele sunt servite de fete în costum popular, în timp ce ansamblul folcloric vă va picura-n ureche cântece vesele de ale locului. Ca’n Maramu’!

 

 

Sursa www.calatorinbascheti.ro

Continue Reading

ȘTIRI

[P] Reîncepe “România Reciclează” – campania care încurajează românii să recicleze echipamentele vechi – Mediu

Published

on

By


Sub sloganul “DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!”, Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în parteneriat cu autoritățile publice locale derulează în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2019 o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate din gospodării.

Aflat la a treia ediție, programul „România Reciclează” are drept obiective creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța colectării selective și reciclării și încurajarea formării unor obiceiuri responsabile față de mediul înconjurător. Campania urmărește totodată potențarea cantităților de aparate electrice vechi colectate și trimise către reciclare în vederea onorării angajamentelor luate de țara noastră în domeniul protecției mediului și protejării sănătății cetățenilor.

În prima etapă a campaniei, s-au înscris deja 60 de localități din toate județele țării, calendarul acțiunilor de colectare fiind publicat pe pagina campaniei www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza. Primăriile care doresc să se alăture programului își pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

Campania se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participanților care predau aparatura veche sau defectă la punctele de colectare. Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetățenii pot solicita ridicarea de la domiciliu în baza unei programări realizate prin Call Center la 031.827.0000 sau e-mail pe adresa logistica@environ.ro.

“Relansarea campaniei <<România Reciclează>> reprezintă o continuare firească a unui demers care s-a bucurat de un real succes încă de la prima ediție din iunie 2018. Numele programului nu este o alegere pur întâmplătoare, ci reprezintă expresia intenției Asociației Environ de a transforma un program de colectare într-o mișcare națională care sperăm că va atrage un număr tot mai mare de susținători, atât din rândul persoanelor fizice care aleg să recicleze, cât și al autorităților publice implicate activ în derularea campaniei.

Deși țara noastră mai are încă mulți pași de parcurs pentru a atinge acel deziderat de <<Societate a Reciclării>>, considerăm că un sistem de management al deșeurilor funcțional și performant este dependent de implicarea autorităților publice locale, de aceea reiterăm invitația de a se alătura și în acest an demersurilor noastre de a face România mai curată,” – a declarat Roxana Puia, Director Marketing Asociația Environ.

Conform OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

În primele două ediții ale campaniei “România Reciclează” din 2018, s-au colectat în total peste 150 tone deșeuri electrice din cele 100 de localități participante, iar din punct de vedere al cantităților de echipamente preluate 48% au reprezentat televizoare și calculatoare, 7% frigidere și 6% mașini de spălat.

Atunci când nu sunt gestionate corect, DEEE-urile și bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și mediul înconjurător din cauza substanțelor toxice și a conținutului ridicat de metale grele.

Conform celor mai recente date publicate de Eurostat, în 2016 România s-a clasat pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (media colectată pe cap de locuitor a fost de 1,6 kg, iar media europeană de 8,9 kg). Acest lucru este condiționat de obiceiurile de achiziție ale românilor, dar și de nivelul de trai mai scăzut, în comparație cu alte țări din UE.

Regulamentul oficial al campaniei România Reciclează și calendarul acțiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

###
Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) sunt organizații colective ce instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice și respectiv, al celui de baterii și acumulatori portabili, promovând activ conceptele de colectare selectivă, reciclare și economia circulară în țara noastră. Mai multe informații sunt disponibile pe platforma www.reciclamimpreuna.rohttp://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-04-15-23088964-70-romania-recicleaza.pngSource link

Continue Reading

ȘTIRI

[P] Rețeaua LaDoiPași și Asociația SNRB extind programul de reciclare a bateriilor în peste 500 de magazine din România – Mediu

Published

on

By


Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și lanțul de magazine LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO Cash&Carry România, au extins parteneriatul de colectare a bateriilor uzate la nivel național. Începând cu luna aprilie, peste 500 de magazine vor fi dotate cu infrastructură specială pentru colectarea bateriilor și acumulatorilor uzați, unde clienții vor putea preda gratuit aceste deșeuri spre reciclare.

Proiectul pilot a debutat în septembrie 2018 și a fost implementat în 71 de magazine din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Vâlcea, Iași și Vaslui, iar rezultatele bune înregistrate au determinat extinderea programului la nivel național. Parteneriatul presupune de asemenea integrarea unui mecanism de recompensare a consumatorilor prin care toți cei care vor preda minim 5 baterii uzate, vor primi în schimb o baterie nouă.

“Când vorbim despre reciclare, proximitatea rămâne criteriul principal care-i determină pe români să acționeze – dacă bateriile vechi pot fi duse la magazinul din vecinătate, oamenii vor fi mai dispuși să recicleze, cu atât mai mult cu cât gestul le este recompensat. Prezența punctelor de colectare SNRB într- unul din cele mai mari lanțuri de magazine de proximitate din țară, ne ajută să avem o acoperire națională în locații frecventate de românii din orașe și sate și să creștem astfel rata de colectare a acestor deșeuri mici atât de periculoase” – au declarat reprezentanții SNRB.

Pentru a încuraja obiceiul pozitiv al reciclării, SNRB pune la dispoziția cetățenilor aplicația mobilă “Unde Reciclăm“, o hartă interactivă cu ajutorul căreia utilizatorii pot identifica cel mai apropiat magazin LaDoiPași și pot obține informații cu privire la campaniile promoționale în derulare.

“Colaborarea cu SNBR a venit din dorința de a pune la dispoziția partenerilor noștri din rețeaua LaDoiPași, și implicit clienților, servicii de reciclare a deșeurilor. Astfel, ne propunem să ajutăm cât mai multe persoane din întreaga țară să recicleze ușor și rapid. Încurajăm, de altfel, toți partenerii LaDoiPași să intre în acest program, fiind nu numai un serviciu extra pe care îl pot oferi clienților din comunitatea locală, dar și o contribuție eficientă la protejarea mediului. Credem că reciclarea este un obicei necesar care trebuie adoptat de toți consumatorii din România, inclusiv de către companii” – a declarat Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marketing METRO Cash&Carry România.

Conform datelor publicate de Eurostat, țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește bateriile reciclate (doar 21% dintre bateriile vândute au fost reciclate în anul 2015, în timp ce media la nivel european este de 44%). Studii recente estimează că România ar fi ajuns în 2017 la 26%, rămânând oricum departe de ținta de 45% și de media europeană.

Bateriile și acumulatorii uzați sunt cele mai periculoase deșeuri municipale generate, cu un impact nociv asupra mediului înconjurător și sănătății umane din cauza conținutului ridicat de metale grele, iar riscurile sunt cu atât mai mari, cu cât gestionarea greșită a deșeurilor de baterii are acțiune imediată.

Potrivit legii (HG nr 1132/2008), orice magazin care comercializează baterii este obligat să accepte în mod gratuit bateriile și acumulatorii uzați predați de consumatori, în puncte speciale de colectare, pe care să le predea ulterior către un sistem organizat.

**
Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizație colectivă a producătorilor de baterii și acumulatori, având ca scop preluarea obligațiilor și responsabilităților acestora privind colectarea, tratarea și valorificarea bateriilor și acumulatorilor uzați în conformitate cu HG 1132/2008 și a legislației complementare. SNRB este membru fondator EUCOBAT – organizația pan europeană a sistemelor colective de gestionare a deșeurilor de baterii.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-04-15-23088955-70-ladoipasi.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Undă verde pentru negocierea unui acord comercial cu Statele Unite, în ciuda opoziției Franței – Finante

Published

on

By


Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat luni deschiderea negocierilor comerciale cu Statele Unite, în ciuda opoziției Franței, au declarat pentru AFP mai multe surse europene.

Franța a votat împotrivă iar Belgia s-a abținut la votul organizat pentru aprobarea lansării acestor negocieri al căror obiectiv este evitarea unui război comercial cu Statele Unite.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2018-06-11-22502909-70-trump-merkel-macron-summitul-g7-foto-arhiva.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Hotărârea de Guvern privind normele de aplicarea pentru TVA, în Monitorul Oficial – Finante & Banci

Published

on

By


HG nr. 213/2019 care modifică punctual mai multe norme de aplicare pentru taxa pe valoarea adăugată, a fost publicată în Monitorul Oficial. HotNews.ro a mai scris despre acest document aici. O primă modificare se referă la cota de TVA pe care o va utiliza furnizorul când realizează mai multe livrări sau prestări de servicii în cadrul aceluiași contract, spune consultantul fiscal Adrian Bența.

Cu această ocazie, trebuie să se identifice operațiunea principală și tranzacțiile accesorii, spune el.

“O tranzacție este accesorie unei tranzacții principale dacă aceasta nu reprezintă un scop în sine, ci modul în care se va realiza tranzacția principală. Tratamentul fiscal al tranzacțiilor accesorii din punctul de vedere al TVA va fi același cu al tranzacției principale cu privire la cota/scutirile de TVA/locul prestării de servicii etc. În concluzie, acele tranzacții accesorii au același regim pentru TVA ca și tranzacția principală”, a spus Bența.

O altă modificare se reflectă la vânzările de bunuri sub formă de pachet, când unul din bunuri conține cota de TVA de 19%, iar celălalt bun are o cotă redusă de TVA.

“Legiuitorul stabilește faptul că, în măsura în care contravaloarea bunurilor poate fi separată, se va aplica pentru fiecare bun cota corespunzătoare. În cazul în care nu se poate face o diferențiere, se va aplica cota standard de TVA de 19%. O ultimă modificare se referă la faptul când se comercializează un pachet de bunuri și servicii, supuse atât cotei standard de TVA, cât și cotelor reduse, și se poate determina o operațiune principală. În acest caz, cota de TVA este cota operațiunii principale”, a afirmat consultantul fiscal.

  • De exemplu, pentru accesul la un eveniment sportiv, unde cota de TVA este de 5%, se acordă accesul la parcare (cotă de TVA de 19%) dar și produse alimentare (cota de TVA de 9%). Cota de TVA aplicabilă este cota de 5%, chiar dacă se poate identifica componenta de preț.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-12-21-22189912-70-adrian-benta-consultant-fiscal.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Serghei Lavrov: Modelul societății liberale este pe moarte, o nouă ordine mondială se instalează – Russia Report

Published

on

By


Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov crede că modelul societății liberale, occidentale este pe moarte și că o nouă ordine mondială se instalează, scrie site-ul tsarizm.com, care citează agenția oficială de presă a Rusiei TASS.

“Modelul occidental liberal de dezvoltare, care stipulează în mod deosebit o cedare parțială de suveranitate națională – asta au vizat colegii noștri occidentali când au inventat ceea ce numesc globalizare – își pierde din atractivitate și nu mai este văzut ca un model perfect pentru toți. Mai mult, mulți oameni din țările occidentale sunt sceptici în privința acestui lucru”, a spus Lavrov.

Potrivit ministrului rus de Externe, dezvoltarea globală este condusă în prezent de “procese care vizează creșterea multi-polarității și ceea ce numim o ordine mondială poli-centrică”.

“Evident, multi-polaritatea și emergența de noi centre de putere necesită eforturi pentru a menține stabilitatea globală și pentru a căuta un echilibru de interese și compromisuri, astfel încât diplomația trebuie să joace un rol proeminent aici”, a comentat Lavrov. “În special pentru că există multe chestiuni care necesită soluții general acceptate. Acestea includ conflictele regionale, terorismul internațional, securitatea alimentară și protecția mediului. De aceasta credem că doar diplomația poate ajuta la ajungerea la înțelegeri și soluții sustenabile care vor fi acceptate de toți”, a continuat Lavrov.

“Statele Unite și aliații lor încearcă să-și impună abordarea asupra celorlalți. Sunt mânați de dorința evidentă de a-și menține dominația de secole în afacerile globale deși din punct de vedere economic și financiar, Statele Unite – singure sau împreună cu aliații lor – nu mai pot rezolva toate problemele economice și politice globale”, potrivit ministrului ruse de Externe, care a acuzat din nou SUA că recurg la „șantaj și presiuni” pentru a-și prezerva dominația.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-02-2-22949464-70-sergehi-lavrov-vladimir-putin.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Cum să faci rost de 10% din banii contribuabililor. Tutorial în 3 pași

Published

on

ByPrimul pas: se întârzie cu emiterea deciziilor de impunere pentru contribuția la asigurările sociale de sănătate CASS vreo 5 ani (începând din 2014), astfel încât deciziile pe anii 2014 , 2015, 2016, 2017 de regularizare a CASS nu sunt comunicate contribuabililor. Al doilea pas: se dă o ordonanță de urgență (OUG 89/2018 în 13.01.2019) prin care se aduce la cunoștință contribuabililor că pentru deciziile de impunere a CASS pe anii 2014-2017 care se vor emite, dacă plătesc până pe 31.03.2019 vor beneficia de o bonificație de 10% din suma datorată.

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-01-10-22904369-70-cornel-grama-consultant-fiscal.pngSource link

Continue Reading

ȘTIRI

​FedCup, semifinale – Simona Halep, la plecarea în Franța: “Suntem jucătoare puternice, suntem într-o formă bună” – Tenis

Published

on

By


​Liderul echipei României, Simona Halep, a declarat, luni, la plecarea spre Franţa, că jucătoarele române sunt puternice şi în formă înaintea întâlnirii din semifinalele FedCup (20, 21 aprilie, Rouen), transmite News.ro.

“Nu este mai dificil pe hârtie, pentru că Cehia a fost campioană în şase ani din opt, dar meciul cu Franţa va fi greu cu siguranţă. Jucăm contra Franţei şi publicul va fi cu Franţa, e normal. Ştiu că este un public foarte gălăgios în sensul bun, fac o galerie foarte, foarte puternică, dar trebuie să ne luăm energia de la suporterii noştri, de la echipa noastră şi de la apropiaţii noştri care vin să ne susţină. Nu ne dorim să ajungem la meciul de dublu, ne dorim să câştigăm la simplu că să nu creăm emoţii, orice meci este important şi, dacă vom ajunge la dublu, fetele sunt destul de puternice ca să câştige meciul.

Suntem jucătoare puterncie, suntem într-o formă bună, consider acest lucru, atmosfera este un lucru important în echipă şi cred că şi publicul care o să ne susţină reprezintă un atu şi vreau să le mulţumesc pentru acest lucru. Şi ele au avut rezultate foarte bune pe zgură, eu am avut rezultat maxim, fiind câştigătoare la Roland Garros anul trecut, dar fiecare meci este diferit. Iar zgura în sală este un pic altfel. Am înţeles că este asemănătoare suprafaţa cu cea de la Roland Garros. M-am anternat toată perioada la Stejarii Country Club şi a fost o perioadă foarte bună, prin care cred eu că am ajuns la un nivel destul de ridicat pe zgură, deoacamdată.

Vedem, fiecare meci este dificil şi fiecare partidă este cu foarte mare încărcătură emoţională. În general nu îmi e teamă de nicio jcuătoare, încerc să mă autodepăşeşsc de fiecare dată, încerc să mă concentrez pe mine, pe ceea ce trebuie să joc şi după aceea rezultatul vine de la sine. Toate jucătoarele franceze au un stil dificil, un stil diferit, nu poţi să o compari pe Garcia cu Cornet sau cu Mlandenovic. Toate sunt dificile şi la nivelul acesta fiecare meci este greu”, a declarat Halep, la plecarea spre Franţa.

Cine este Franța

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

La ediția de anul trecut, viitoarea adversară a României a fost eliminată în semifinale de SUA, scor 3-2. Din echipa care a evoluat în 2018 în penultimul act al competiției au făcut parte Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier și Amandine Hesse.

Debutul în FedCup: 1963

Meciuri jucate în FedCup: 151 (92 victorii – 59 înfrângeri)
Ani în Grupa Mondială: 39 (45 victorii – 35 înfrângeri)

Echipa României:

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) şi Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Echipa Franţei:

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Fiona Ferro şi Pauline Parmentier.

Meciul Franţa vs România va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri. A fost inaugurată pe 8 septembrie 2012 și a costat 52,4 milioane de euro.

Meciuri directe:

După perioada mai puțin fastă pe care o traversează după accidentarea suferită în vara anului trecut, Mihaela Buzărnescu ar putea să-și piardă locul de titulară, Florin Segărceanu putând merge pe mâna Irinei Begu. Mai jos puteți vedea cum stau fetele noastre la meciurile directe cu posibilele adversare de pe 20 și 21 aprilie.

Simona Halep:

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1
Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3
Simona Halep vs Pauline Parmentier 0-1 (s-au duelat în 2009)
Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Alize Corner 1-1
Mihaela Buzărnescu vs Pauline Parmentier 0-0
Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0
Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Irina Begu:

Irina Begu vs Caroline Garcia 2-4
Irina Begu vs Kristina Mladenovic 0-0
Irina Begu vs Pauline Parmentier 3-3
Irina Begu vs Alize Cornet 2-0.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinalele FedCup, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 3-0, la Liege.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-03-28-23055330-70-simona-halep.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Blejnar, achitat definitiv în Dosarul Motorina – Esential

Published

on

By

​Judecătorii Instanţei supreme au redus semnificativ pedepsele din dosarul “Motorina” şi l-au achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, însă omul de afaceri Radu Nemeş a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, transmite Agerpres.

Decizia de luni este definitivă. Potrivit deciziei, instanţa l-a achitat Sorin Blejnar pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi pentru fapta de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).

Totodată, a fost achitată definitiv şi Diana Marina Nemeş pentru constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii).

În primă instanță, fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani inchisoare cu executare în dosarul ”Motorina”.

Source link

Continue Reading

ȘTIRI

Cum se face școală în India: de la Guru, la înalta tehnologie. Interviu cu un jurnalist indian

Published

on

ByL-am cunoscut pe Manish Shukla anul trecut în Seul, Coreea de sud, în cadrul unei deplasări din care au făcut parte doar jurnaliști străini. Era la câteva zile după întâlnirea istorică dintre liderul nord-coreean cu cel sud-coreean, Kim Jong Un – Moon Jae In. Pentru că nu aveam prea mult timp de cutreierat orașul pe lumină, cu excepția câtorva zile, seara ne plimbam pe străzile capitalei sud-coreene. Discutam despre cum este viața în țările noastre, el se mira de obiceiurile noastre, eu de ale lor etc. Zilele trecute am văzut o știre din India despre sistemul educațional, care mi-a adus aminte de unele povești pe care le-am auzit în acea perioadă (știrea o puteți citi la final). Așadar, zilele trecute l-am contactat pe Manish, jurnalist și tată a două fete, care mi-a povestit despre sistemul educațional din India.Source link

Continue Reading

ȘTIRI

Paris și "Big Bang-ul" autobuzelor – Cum vrea capitala Franței să facă autobuzele din nou atractive

Published

on

ByParisul are o rețea excelentă de metrou și trenuri urbane RER, așa că nu este o surpriză că autobuzele transportă tot mai puțini călători. RATP, compania care se ocupă de rețeaua de autobuze, are în plan cea mai mare reorganizare a liniilor din ultimii 70 de ani și recent a fost anunțată și cea mai mare comandă europeană de autobuze electrice. În articol puteți citi cum vrea RATP ca nicio linie să nu mai aibă medii orare de sub 10 km/h la orele de vârf.Source link

Continue Reading

ȘTIRI

webPR Aventuri cu Iepurașul de Paște

Published

on

ByMuzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” îi invită pe cei mici sâmbătă, 20 aprilie 2019, de la ora 11:00 la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului și de invitatul surpriză al evenimentului, un Iepuraș de Paște!Source link

Continue Reading

ȘTIRI

Satu Mare: Greva de la Electrolux a intrat în cea de-a şaptea săptămână / Muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei

Published

on

ByPeste 400 de muncitori de la fabrica de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au început, luni, cea de-a şaptea săptămână de grevă, liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, spunând că aşteaptă o “decizie înţeleaptă” din partea confederaţiei Cartel Alfa, reunită la Predeal, scrie Agerpres.Source link

Continue Reading

ȘTIRI

O firmă românească vrea să atragă 1 milion Euro de pe bursă, pentru o platformă pentru fermierii și distribuitorii de produse eco

Published

on

ByO firmă românească de îngrășăminte ecologice vrea să atragă finanțare de 1 milion de euro de pe bursa pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM), pentru a lansa o platformă de tranzacționare care va pune fermierii în legătură cu distribuitorii de produse ecologice.Source link

Continue Reading

ȘTIRI

Nicușor Constantinescu, la DNA: Este dosarul Tel Drum, șantaj pentru a face denunț împotriva lui Dragnea

Published

on

ByFostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în prezent încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, a fost adus cu duba, luni dimineață, la sediul DNA Constanța. “Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea”, a spus acesta, afirmând că a fost chemat în dosarul Tel Drum, scrie Mediafax.Source link

Continue Reading

ȘTIRI

Actrița suedeză Bibi Andersson, muza regizorului Ingmar Bergman, a murit la 83 de ani – Esential

Published

on

By


Actrița suedeză Bibi Andersson, care a jucat în 14 lungmetraje regizate de celebrul regizor Ingmar Bergman, printre care “Wild Strawberries”, “The Seventh Seal” și “Persona”, premiată la Cannes și Berlin, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit variety.com, scrie Mediafax.

Informația despre decesul actriței a fost confirmată duminică, pentru presa suedeză, de regizoarea Christina Olofson, o prietenă a lui Andersson.

Andersson și-a început cariera de actriță în adolescență, jucând în producții de teatru, televiziune și pentru marele ecran, dar cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din filmele regizate de Bergman. Cineastul suedez a descoperit-o când a trebuit să regizeze o reclamă la un săpun, în 1951, și, patru ani mai târziu, i-a oferit un rol, într-o singură scenă din “Smiles of a Summer Night”.

Ulterior, a jucat în 13 filme ale acestuia, din anii 1950 până în anii 1980. Inițial, a jucat roluri stereotip de frumusețe blondă angelică, în filme precum “The Seventh Seal” (1957) și “Wild Strawberries” (1957).

A devenit celebră la nivel internațional cu rolul asistentei medicale Alma din “Persona” (1966), unde a jucat alături de Liv Ullmann. Pentru rolul din acest film, a primit primul dintre cele patru premii Guldbagge – echivalentul suedez al Oscarurilor -, devenind cunoscută și la Hollywood.

A apărut alături de James Garner și Sidney Poitier în violentul “Western Duel at Diablo” (1966), apoi a jucat în filmul lansat în 1977 “I Never Promised You a Rose Garden” și a fost soția personajului interpretat de Steve McQueen în “An Enemy of the People” (1978). Însă, mare parte din cariera lui Andersson este formată din producții europene. A fost premiată pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 1958, pentru rolul din “Brink of Life”, și la Berlin, în 1963, pentru partitura din “The Mistress”.

În ultima parte a carierei sale, Andersson a jucat mai mult în producții TV europene, printre care se numără miniseria “Arn”, difuzată în 2010. A jucat pe scena de teatru în spectacole ale Royal Dramatic Theatre din Stockholm, Suedia, dar și pe Broadway, New York. Andersson a lucrat și ca regizoare de piese de teatru în Suedia.

În anii 1950, Bibi Andersson a avut o relație cu Ingmar Bergmann. Însă a fost căsătorită cu alți trei bărbați, respectiv regizorul și scenaristul suedez Kjell Grede (1960-1973), politicianul și scriitorul Per Ahlmark (1979 – 1981) și, din 2004, cu medicul chilian Gabriel Mora Baeza.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-04-15-23088775-70-bibi-andersson.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Rugby: Contractul lui Israel Folau, reziliat – Selecţionerul Australiei l-a exclus din lotul pentru CM, sportivul nu retractează afirmaţiile homofobe – TeamBall

Published

on

By


Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu carecater homofob făcute de sportivul de 30 de ani, transmite News.ro.

“Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta”, a scris, săptămâna trecută, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Potrivit lequipe.fr, întrebat de Sydeny Morning Herald dacă regretă afirmaţiile, Folau a răspuns: “Absolut deloc. Vreau să respect ceea ce spune Biblia şi să împărtăşesc asta cu dragoste. Pot să văd reversul medaliei, cu reacţiile total opuse la cea ce am exprimat.

Cred într-un Dumnezeu care controlează toate lucrurile. Oricare va fi dorinţa Sa, dacă să continui să joc sau nu, voi fi mai mult decât fericit să fac ceea ce vrea El. Dacă nu vrea să continui să joc, asta este.”

Luni, după aceste declaraţii, Rugby Australia a anunţat rezilierea contractului sportivului, care are 48 de ore la dispoziţie să accepte decizia. În caz contrar, el va fi judecat disciplinar de o comisie a forului.

“Folau a comis o gravă încălcare a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti care justifică încheierea contractului său”, a precizat forul, într-un comunicat, conform BBC

Reacţia selecţionerului Cheika a fost şi ea de condamnare a afirmaţiilor jucătorului.

“Ieşirea lui publică într-o asemenea manieră lipsită de respect nu reprezintă ceea ce este echipa noastră. Când jucăm în tricoul galben, reprezentăm pe toată lumea din Australia, pe toţi cei care ne susţin. Nu-i alegem doar pe unii”, a declarat antrenorul, potrivit The

Guardian.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori îne chipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-04-11-23082538-70-israel-folau.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Brexit Electoratul britanic, profund divizat înaintea alegerilor europarlamentare – Esential

Published

on

By


Decizia liderilor europeni de a amâna Brexit-ul până la 31 octombrie a calmat puțin spiritele încinse de la Londra, însă drama va continua după scurta vacanță de Paște, pe 23 aprilie, când Parlamentul își va relua activitatea.

Între timp, partidele fac pregătiri pe ultima sută de metri pentru alegerile europarlamentare la care nu se așteptau să mai participe și pe care premierul Theresa May încă speră să le evite, în cazul în care ar reuși să își treacă acordul de votul Parlamentului, până pe 22 mai.

În acest context, electoratul britanic este puternic divizat, niciunul dintre partide nefiind în ipostaza de a câștiga mai mult de un sfert din voturi în scrutinul european programat pentru data de 23 mai.

Astfel, potrivit unui sondaj citat de politico.eu, laburiștii se află pe primul loc cu 24%, urmați la distanță semnificativă de conservatori cu 16%, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din sprijinul pe care l-au obținut în alegerile generale din 2017.

Poziția Conservatorilor premierului May este însă amenințată de Partidul Brexit, înființat de Nigel Farage în acest an, care ar obține 15%, în timp ce fostul său partid UKIP vine din urmă cu 14%.

Sondajul a fost realizat de YouGov, pe un eșantion reprezentativ de 1.843, realizat în perioada 10-11 aprilie, primul sondaj făcut după decizia Consiliului European de a amâna Brexit-ul până la 31 octombrie.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-01-15-22914332-70-parlamentul-european.jpgSource link

Continue Reading

ȘTIRI

Gică Hagi, despre un posibil transfer al lui Ianis la Ajax: “Cred că ar face față, este Xavi de România” – Fotbal

Published

on

By


În presa batavă au apărut unele informații conform cărora Ajax ar fi interesantă de Ianis Hagi. Gică Hagi a discutat despre acest lucru, fiind de părere că fiul său are calitățile necesare pentru a putea face parte din lotul “lăncierilor”. “Cred că ar face față, e Xavi de România, e inteligent și are personalitate”.

Ce spune Hagi despre fiul său

“Ar fi extraordinar ca el să ajungă acolo şi cred că ar face faţă. Cred că Ianis poate să facă faţă la nivel foarte mare. Are mintea cât noi toţi aici, deci e inteligent şi are personalitate. E Xavi de România, stilul de joc, am crezut în el şi i-am dat oportunitate”, a spus Gică Hagi, într-o conferința de presă, citat de Digisport.

Ce crede Ianis

“Nu știu (n.r. – de interesul celor de la Ajax), normal că este o echipă cu renume, care produce jucători pe bandă rulantă. Nu știu ce să zic. Dacă va fi un interes, îl voi lua în calcul. Sunt la Viitorul, joc meci de meci, iubesc fotbalul și asta îmi doresc. Să joc oriunde voi ajunge. Să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a spus Ianis Hagi la finalul partidei cu Universitatea Craiova.

Ajax l-a transferat curând pe Răzvan Marin în schimbul a 12.5 milioane de euro.

Clasament play-off Liga 1:

1 CFR Cluj 38 puncte
2 FCSB 35
3 CS U Craiova 30
4 Viitorul Constanța 29
5 Astra Giurgiu 21
6 Sepsi 20.

Aici poți vedea golul reușit de Ianis Hagi contra Craiovei

*Imagini: Look tv.http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2019-04-12-23085266-70-ianis-hagi.jpgSource link

Continue Reading

NE GASESTI SI PE FACEBOOK

Advertisement Enter ad code here

CELE MAI RECENTE POSTARI

ȘTIRI4 months ago

Top 10 pensiuni de la mare, ireal de frumoase, despre care n-ai crede că sunt în România

E vară cu “V” mare în calendar și vrem să dăm o fugă la mare. Dar unde mergem? Unde ne...

ȘTIRI4 months ago

Top 20 de pensiuni de poveste din România, unde să te duci cu voucherele de vacanță, vara aceasta

1. PENSIUNEA MELBA Pensiune cu piscină la munte cu vouchere Unde? Dubova, Mehedinți – la 394 de km de București, la...

EVENIMENTE6 months ago

SE OPREȘTE CURENTUL ÎN BUDEASA

Se oprește curentul în Budeasa. Mâine, 16 aprilie 2019, furnizarea energiei electrice în comuna argeșeană Budeasa va fi întreruptă. Citiți...

ȘTIRI6 months ago

[P] Reîncepe “România Reciclează” – campania care încurajează românii să recicleze echipamentele vechi – Mediu

Sub sloganul “DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Reciclează-le și câștigi premii pe loc!”, Asociația Environ și Asociația...

ȘTIRI6 months ago

[P] Rețeaua LaDoiPași și Asociația SNRB extind programul de reciclare a bateriilor în peste 500 de magazine din România – Mediu

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și lanțul de magazine LaDoiPași, programul de franciză dezvoltat de către METRO...

ȘTIRI6 months ago

Undă verde pentru negocierea unui acord comercial cu Statele Unite, în ciuda opoziției Franței – Finante

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat luni deschiderea negocierilor comerciale cu Statele Unite, în ciuda opoziției Franței, au declarat...

ȘTIRI6 months ago

Hotărârea de Guvern privind normele de aplicarea pentru TVA, în Monitorul Oficial – Finante & Banci

HG nr. 213/2019 care modifică punctual mai multe norme de aplicare pentru taxa pe valoarea adăugată, a fost publicată în...

ȘTIRI6 months ago

Serghei Lavrov: Modelul societății liberale este pe moarte, o nouă ordine mondială se instalează – Russia Report

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov crede că modelul societății liberale, occidentale este pe moarte și că o nouă ordine...

ȘTIRI6 months ago

Cum să faci rost de 10% din banii contribuabililor. Tutorial în 3 pași

Primul pas: se întârzie cu emiterea deciziilor de impunere pentru contribuția la asigurările sociale de sănătate CASS vreo 5 ani...

ȘTIRI6 months ago

Black Sea Oil & Gas anunță că a primit aprobarea Guvernului pentru dezvoltarea zăcămintelor din Marea Neagră – Energie

​Black Sea Oil& Gas SRL (BSOG) susține că a primit aprobarea din partea Guvernului prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale...

CELE MAI NOI STIRI

CELE MAI RECENTE STIRI

TRENDINGGGG